Amikor a bevándorlókra gondolunk, miért nem tartoznak ide Einstein és Ronaldo?

A világ legsikeresebb labdarúgója, a második legeredményesebb film egyik szereplője, és a történelem egyik legokosabb embere műszakilag minden migráns. Én sem itt vagyok. Saját kutatásaim azt mutatják, hogy a nemzetközi labdarúgók 55% -a, a legjobb színész és a legjobb színésznő Oscar jelöltjei 2000 óta, és a Nobel-díjasok online fogadási körülbelül egyharmada 1901 óta a migránsok. De Malmöben Svédországban úgy éreztem, hogy tartozom Zaineb Al Hassani Bővebben

Az ENSZ migrációs ügynöksége a bevándorlót „olyan személyként határozza meg, aki nemzetközi határon vagy államon belül mozog vagy költözött a szokásos tartózkodási helyétől függetlenül, a törvényes állapot; a mozgás oka / oka; vagy a célországban való tartózkodás időtartama ”.Az Egyesült Nemzetek Gazdasági és Szociális Minisztériuma „nemzetközi bevándorlóknak” számít, akik olyan országban élnek, ahol nem született, vagy az ország, ahol útlevéllel rendelkeznek. Az ENSZ azt ajánlja, hogy bárki, aki három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik egy másik országban, nemzetközi migránsnak tekinthető.

Ronaldo, Winslet és Einstein határozottan megcsinálná.Ronaldo olyan portugál állampolgár, aki Angliában és Spanyolországban a legtöbb karrierjét foglalkoztatta; Winslet, aki brit, az Egyesült Államokban dolgozik, és hosszú életszakaszban él a karrierje során; A német Nobel-díjas Einstein több mint 20 éve dolgozott a Princeton Egyetemen és 1940-ben szerzett amerikai állampolgárságot.

Az ENSZ becslése szerint mintegy 258 millió nemzetközi unibet fogadási útmutatók migráns van a világon – ez a világ népességének 3,4% -a . De sokkal gyakoribb a futballban, a színésznőkben és az egyetemeken, mint az egész világon.Az emberek nem sokszor hozzákapcsolják a migrációt a gazdagokhoz és a híresekhez, de az adatok más történetet mondanak el.

A Fifa 2017 statisztikákon alapuló elemzésem azt mutatja, hogy az összes aktív játékos 55% -a, aki 2017-ben játszott egy nemzeti csapatban az országon kívüli klubban játszott, ahol állampolgárságuk van. Kolumbia, Belgium, Írország, Svédország és Svájc nemzeti csapatainak több mint 90% -a külföldön játszott egy klubban; Az argentin nemzeti csapat 87% -a és a brazil nemzeti csapat 83% -a állampolgársága szerinti országon kívül szerzett pénzt. A nagyobb európai csapatok esetében az átlag alacsonyabb: a spanyol nemzeti játékosok 48% -a, a francia és a német 39% -a, az olaszok 13% -a de facto bevándorló volt. A 100 legjobb játékos közül 2017-ben 72 volt migráns.Ezek a statisztikák még csak olyan játékosokat sem tartalmaznak, akik egy másik országban születtek, mint azok, akiket felemeltek, és később megszerezte az állampolgárságot. A 2000-es év azt mutatja, hogy a gyönyörű és tehetséges emberek átlagosan 41% -a migráns. Vagy külföldön születtek és Hollywoodba költöztek, vagy hosszabb ideig legalább az USA-ban dolgoztak. Vagy bevándorlóvá teszi őket. Hollywoodban több női migráns van, mint a férfiak: a női jelöltek 45% -a az USA-n kívül született, vagy nem amerikai útlevéllel rendelkezik, mint a férfiak 33% -a.Legtöbbjük brit, ausztrál unibet ingyen fogadások vagy kanadai, de csak azért, mert a „külföldi” szereplők többsége az anyanyelvükön beszél angolul, nem teszi őket kevésbé bevándorlónak.

Az összes elemzés alapján Nobel-díjasok 1901 óta, kiderült, hogy a Nobel-díjasok közül 29% -uk volt a saját fegyelmükben a migránsok. Ebben az esetben a „bevándorló” azt jelenti, hogy kinevezték őket munkájukra olyan intézményben, amely a születési országon kívül volt (a határváltozástól függetlenül). A százalékos arány idővel 0% -ról, például 1922-ben, 1965-ben és 1976-ban, 75% -ában 1957-ben és 1971-ben változik.Idővel nem tűnik egyértelműen felfelé vagy lefelé mutató tendencia, ami azt sugallja, hogy a svéd és a norvégok a nemzetközi legszélesebb körben voltak, és a norvégok elkezdték osztani a díjakat. a világ egyik legsikeresebb, kiváltságosabb embere között továbbra is ellenséges a migráció. Ipsos Mori megállapította, hogy sok nyugati országban az emberek túlbecsülik az országukban élők számát. Ez arra utal, hogy lehet, hogy van egy csavart ötletünk arról, hogy ki valójában egy bevándorló, és mit hoznak az asztalra. Észrevételek.Ezek hatással lehetnek a migrációs politikára és a váltásokra vonatkozó általános attitűdökre.

Talán a migrációval kapcsolatos gondolkodásunk sok hibája tükröződik abban a kérdésben, hogy miért nem gondolnánk a sikeres, gazdag, okos és bonyolult gyönyörű emberek, mint bevándorlók. A 258 millió nemzetközi migráns, akik az ENSZ becsléseit világszerte ismerték, sokrétűek: labdarúgók, színészek, Nobel-díjasok, de nem kevésbé fontosak az ápolók, gazdák, mechanikusok, szakácsok, vállalkozók és házastársak – és mindannyian megérdemlik, hogy értékeljék őket.