Az új Uefa sportfogadás elnöke, Aleksander Ceferin megígéri a Bajnokok Ligája foglalkozását

Az új Uefa elnöke, Aleksander Ceferin, egy eddig ismeretlen szlovén ügyvéd, megígérte elsődleges fontosságát, hogy újra megvizsgálja az ellentmondásos ügyet, hogy több bajnokok bajnokságot kapjon a kontinens legnagyobb klubjaihoz. Fifa új hajnalánál, mint egy forradalom Marina Hyde Bővebben

Szembesülve az ismétlődő fenyegetéssel, az Uefa végrehajtó bizottsága nemrégiben megállapodott abban, hogy Olaszországot, Angliát, Spanyolországot és Németországot négy garantált résidőként kezeli a Bajnokok Ligájában, és megújította a bevételeket, hogy az előnyben részesüljön azok a klubok, amelyek korábban sikeresek voltak.

De 2011 óta Ceferin, a szlovén Labdarúgó Szövetség vezetője, aki sehol nem érkezett, hogy megnyerje az 55 Uefa szavazati joggal rendelkező tag 42 tagját, megnyerte a kisebb a szövetségek panaszkodásával nem konzultáltak velük.

„Nem voltunk megfelelően tájékoztatva, még mindig úgy gondolom” – mondta Michael Van Praag legyőzése után, aki tapasztaltabb holland FA-riválisa volt. „Minden mást illetően le kell ülnünk, és meg kell nézni, hogy mi a megállapodás és mit tehetünk a jövőben.”

Az új modell, amelyet a spanyol és Különösen az olasz klubokat, akik aggasztják a Premier League pénzügyi izmait, egy háromfős munkacsoport dolgozta ki, amely az FA alelnöke, David Gill, a portugál Fernando Gomes és Van Praag volt.

A holland, aki nyilvánosan elmondta, hogy megpróbálja elrontani az üzletet, ha megnyerte, és azzal vádolta a klubokat, hogy fegyvert helyeznek Uefa fejére, azt követelte, hogy nem volt jelen a végleges részletek elfogadásakor.

A tervet az elmúlt hónapban Monacóban fogadta el az Uefa végrehajtó bizottsága, de a kisebb európai szövetségek és a 24 európai liga ernyőszervezete miatt felháborodást okozott. A Liga elnöke a Bajnokok Ligája legyőzte.

„Meg kell mutatnunk vagyunk azok, akik az irányító testület, ”mondta Ceferin. „Ugyanakkor párbeszédet kell folytatnunk a klubokkal, és biztos vagyok benne, hogy ez a helyzet megoldható.”

A magas rangú Uefa források szerint nagyon valószínű, hogy az ügylet nem válogatott, és az FA vezetője – mondta Martin Glenn, Gill óvatosan követte a nehéz kötéllel.

„Egyike lesz Aleksander Ceferin első nagy döntéseinek,” mondta Glenn. – Ez még nem történt meg technikailag, mert [nem lehet megtenni].Dávid arra törekedett, hogy középpontba kerüljön az angol klubok érdekeinek védelme és megpróbálta megakadályozni a nagy klubok esetleges legrosszabb esetét. Megpróbálta megütni a középső földet.Világos srác, és megérti az összes kompromisszumot. ”

Az Uefa elnökség, amely a játék egyik legerősebb pozíciója, májusban megüresedett, miután a kegyetlen Michel Platini megpróbálta megfordítani négyéves tilalom a bíróságokban.

A 68 éves holland FA elnök, Van Praag legyőzésével 42 szavazattal 13 ellenében Ceferin átveszte a francia hivatali idő fennmaradó két és fél évét.

A Ceferin Uefa elnöke iránti elkötelezettségét úgy vélték, hogy márciusban Szlovéniában és Horvátországban sor került egy sor találkozóra a konföderáció 15 kisebb tagja között, hogy eldönthessék a hiteles jelöltet, hogy álljanak fel érdekeiket.Gyorsan támogatták a nagyobb országokat, köztük Olaszországot, Franciaországot, Németországot, Írországot és Oroszországot.

Első elnöki sajtótájékoztatóján Ceferin ragaszkodott ahhoz, hogy ne féljen, hogy újra megvizsgálja a pénzügyi tisztességes játékszabályokat is. a Platini bemutatta, de később a nagyobb klubok ellenzéke ellenére megdőlt. Facebook Twitter Pinterest Aleksander Ceferin a szerdai Uefa kongresszusi találkozón látható.Fénykép: Paul Murphy / Uefa a Getty Images-en keresztül

„Az FFP-t erőteljesebben kell érvényesíteni, mert a gazdagok és a szegények közötti szakadék szélesebb és szélesebb” – mondta. „Sokat kell tennünk.”

A 48 évesek megtagadták azt az állítást, hogy a nevében sport fogadás online lobbizók ösztönzőket ígértek a szavazatokért, és hogy Fifa elnöke, Gianni Infantino támogatta kampányát a szabályok megsértése.

„Ha azt szeretné megkérdezni, hogy támogat engem, remélem,” mondta Ceferin. – De soha nem kérdeztem meg róla.A hivatalos támogatásról és a hasonló dolgokról szóló összes történet egy egyszerű hazugság. ”

Infantino, a korábbi Uefa-főtitkár, aki váratlanul bekerült a Fifa elnökségébe, amikor Platini visszavonult, a szavazást követően is elutasította a követeléseket:„ a nemzeti szövetségek és a szavazók hírszerzésének sértése. Láttad, hogy ez demokratikus folyamat.Volt egy választás. ”

Az egyetlen másik jelölt, az ellentmondásos spanyol Uefa elnök, Ángel María Villar Llona húzta ki a versenyt ebben a hónapban.Michel Platini kijelentette, hogy tiszta lelkiismerete van Uefa kongresszusi beszédében Tovább

Az angol FA az egyik maroknyi, aki Van Praagért szavazott, bár Glenn ragaszkodott ahhoz, hogy befolyása ne csökkenjen a vesztes jelölt támogatásával.

A reformról és az átláthatóságról folytatott beszélgetés ellenére azt az érzést, hogy a futball hatalmi brókerei visszaálltak a szokásos üzletmenetre, apostas online tovább súlyosbította az a tény, hogy Fifa etikai bizottsága a Platini különleges juttatását adta a „humanitárius” okokból búcsúzó beszédhez.

A francia, aki betiltott mindenkitől négy évnél hosszabb futballtevékenység az egykori Fifa elnök Sepp Blatter-től kapott 1,35 millió font „hűtlen fizetés” felett, azt mondta, hogy továbbra is harcolni fog a nevének tisztázása érdekében.

„Van egy tiszta lelkiismeretem” mondott. „Biztos vagyok benne, hogy nem tévedtem, és továbbra is küzdelem a bíróságon.Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik bátorságot kaptak, hogy támogassanak engem az elmúlt hónapokban.

„Szeretnék köszönetet mondani neked a kilenc évért. Azt hiszem, nagyszerű munkát végeztünk. Remélem, hogy élvezted, és büszkék vagyunk arra, amit elértünk. Büszke vagyok rá. Ezért akartam búcsút mondani és köszönöm. Labdarúgás barátai, búcsú.