Rivals klar til å målrette Larkin i OL etter golden natt for Australia

Breaking USAs 17 år grep om verden 200m rygg tittelen har satt Australias Mitch Larkin i alles severdigheter i forkant av Rio-OL.

Og ikke han vet det.

Larkin, 22, sa han hadde “pissed off” rivaler etter å ha blitt bare den fjerde personen – og først i 10 år -. å full verden 100m-200m rygg dobbelt i Kazan

på spørsmål om jegeren ville nå blitt jaktet på 2016 Games, Larkin sa: “Absolutt.Som Bohly (trener Michael Bohl) sa at jeg måtte ha, unnskyld min fransk, forbanna noen mennesker denne uken, og jeg tror han er right.10-åringen Alzain Tareq blir yngste noensinne svømmer i VM Les mer

“de vil være trening virkelig vanskelig for de neste 12 månedene, men det er en ny utfordring for meg, og jeg ser frem til det.”

amerikanerne vil være spesielt Bleik.Larkin ikke bare knakk USAs bemerkelsesverdige ubeseiret verdens titler kjøre Betsson i mennenes 200 meter rygg siden 1998 på fredag ​​kveld, gjorde USA ikke selv gjøre podiet.

OL regjerende mester Tyler Clary var nest siste.

Men det gjenstår å se hvem som kan stoppe Larkin etter at han produserte den åttende raskeste tid i historien, og en ny Commonwealth registrering av ett minutt, 53.58 sekunder å omfavne 200m gull.

“jeg kom inn i kveld ønsker å svømme fortere enn jeg gjorde i semi, og jeg visste at hvis jeg kunne Betsson gjøre det, det var et potensial for medaljer,” sier Larkin, som startet sin karriere som en medley svømmer.

“Men å svømme så mye raskere og vinne gull det er utrolig.Det gir sikkert meg tillit (i forkant av Rio).”

I 200m rygg finalen, Larkin slepte Japans OL-sølvvinner Ryosuke Irie Betsson før du gjør et trekk i den tredje runden.Irie falmet til sjette som Polens Radoslaw Kawecki hevdet sølv og russiske Evgeny Rylov bronse.

Larkin hadde tidligere holdt seg unna den overveldende fysiske tilstedeværelsen av gigantene Camille Lacourt fra Frankrike og USAs regjerende mester Matt Grevers å røre dem ut . for 100m rygg gull i Kazan

Han var den første australske å kreve 100m verden kronen siden hans helten Matt Welsh gjorde det i 2001 -. og bare den andre siden 1973

i mellomtiden , Bronte Campbell upstaged søsteren til å vinne 100m freestyle gull.

Campbell klokket 52.52 sekunder å fullføre foran svensken Sarah Sjostrom (52,70) og regjerende mester Cate Campbell (52,82).

Det endte Cate Campbell ubeseiret seiersrekke i løpet av 100m som utvidet tilbake til slutten av 2012.